Pepperkakemakroner

Pepperkakemakroner

Pepperkakemakroner er et must i julen her, jeg har flere år prøvd meg frem til den riktige oppskriften på fyllet og i år så satt den virkelig! Jeg har laget en pepperkakeganache som smaker som pepperkakedeig!

TIPS: før du baker sjekk ut mine beste tips i menyen!

INGREDIENSER

MAKRONSKJELL:

 • 160 g eggehvite
 • 170 g sukker
 • 3 g eggehvitepulver
 • 2 g krem fix fra dr.Oetker
 • 200 g mandelmel
 • 150 g melis
 •  

  FYLL:

 • 300 gr hvit kvalitetssjokolade (jeg bruker callebaut)
 • 150 gr fløte
 •  2 ss pepperkakekrydder (oppskrift på dette finner du under juleoppskrifter)
 • FREMGANGSMÅTE

  1. Om du bruker silikonmatter, legg disse i fryseren. Sørg for å romtemperere eggehvitene dine, dette kan gjøres ved å sette dem på benken et par timer, eller ha eggehvitene i en pose og legg posen i lunket vann i 5 minutter. Sørg også for at smøret til fyllet er romtemperert.
  2. Vi starter med makronene, mål opp alle ingredienser, slik at du har alt klart før du starter.
  3. Pisk eggehvitene til de danner et skum.
  4. Ha i sukkeret, eggehvitepulveret og krem fixen i skummet 1 ts av gangen, mens maskinen pisker på medium hastighet.
  5. Pisk til du får en stiv, glansfull marengs med skrapekanter. Det er viktig at marengsen verken blir underpisket eller overpisket, da dette kan ha stor innvirkning på slutt resultatet.
  6. Sikt mandelmelet og melisen over marengsen, dette er for å unngå klumper. Det som blir igjen i sikten, har du også oppi, så lenge det er klumpefritt.
  7. Du kan nå ha i farge etter eget ønske, men husk å IKKE bruke olje og fettbaserte farger da dette ødelegger marengsen, samt sørge for at fargene du bruker tåler varme.
  8. Bruk slikkepotten til å kutte røren som et rute nett, dette er for at minst mulig luft skal bli rørt ut når du blander røren sammen. Bruk noen runder med "kutting" og et par runder med røring, slik at det tørre er blitt inkorporert i marengsen. Deretter skal du bruke slikkepotten til å skrape langs bollen, rundt røren, og vende røren på hodet. Altså løfte blandingen og snu den på hodet. Fortsett med dette til mønsteret i røren forsvinner inn i seg selv etter ca 20 sekunder.
  9. Ha røren over i en sprøytepose med tipp #12.
  10. Ha mattene på et stekebrett snudd opp ned, dette gjør at alle makronene får lik mengde og strøm av varme under steking.
  11. Sprøyt ut makronene på matter eller bakepapir, hvilken type silikonmatter du bruker kan ha innvirkning på resultatet, jeg anbefaler tynne brune silikonmatter.
  12. Bank brettene makronene ligger på i benkeplaten 20-30 ganger eller bank hardt under stekeplaten med hånden. Dette er for å slå ut luftboblene i makronene.
  13. La makornene tørke i ca 30 minutter, til de har dannet en hinne på oversiden og du kan ta på makronen uten å få røre på fingeren. Dette kan ta lengre eller kortere tid, alt avhenger av temperatur i rommet, luftfuktighet etc.
  14. Varm ovnen til 140ºC samme temperatur om du bruker varmluft eller over-undervarme
  15. Stek makronene i 18-20 minutter, alle ovner er ulike så du må finne ut av din. La makronen avkjøles på matten, før du løsner dem. Det skal ikke sitte noe igjen på matten, da er de understekte og prøv da å steke i 1-2 minutter lengre.
  16. Mens makronene steker, kan vi starte på fyllet!
  17. Varm opp fløten med krydder til kokepunktet, ha i sjokoladen.
  18. Rør til alt er smeltet.
  19. Når kremen er avkjølt, pisker du den opp med bakemaskinen til den er fast og sprøytbar.
  20. Ha pasjonsfruktkremen over i en sprøytepose med en tipp etter eget ønske nedi. Sprøyt ut på halvparten av makronene.
  21. Legg resten av makronskjellene på toppen!
  22. Sett makronene i kjøleskapet og la de modne i 24-48 timer for at makronen skal få riktig konsistens. Makronen oppbevares deretter i lufttettboks i 1 uke i kjøleskap eller opptil 4 mnd i fryseren.

  Lykke til!

   

  Husk å tagge @sweetbyjossis & #sweetbyjossis når du baker! 

  Tilbake til bloggen

  Legg igjen en kommentar